Volumetrie Faciala

VOLUMETRIE FACIALA

De departe cele mai importante probleme ce apar la nivelul fetei odata cu inaintarea in varsta sunt problemele de volum sau tridimensionale. Acestea sunt cauzate de un cumul de factori precum modificarea structurii osoase a fetei, atrofierea sau hipertrofierea unor muschi, disparitia unor volume de grasime sau mutarea lor in zone indezirabile din cauza gravitatiei, dar si de pierderea calitatilor pielii. Cele mai importante zone in care toate aceste modificari sunt extrem de vizibile, sunt urmatoarele: golirea tamplelor cu formarea unor adevarate cavitati la acest nivel, adancirea orbitelor cu formarea unor pungi vizibile sub ochi, disparitia pometilor, adancirea santurilor nazo-geniene, formarea liniilor „marioneta”, eversarea colturilor gurii, si aparitia unor pungi la nivel submandibular.

Toate aceste probleme se pot imbunatatii atat prin tehnici chirurgicale precum lifting-ul sau volumizarea cu grasime proprie, cat si prin tehnici nechirurgicale minim-invazive precum injectarea de acid hialuronic. Aceasta din urma se numeste lifting „lichid” si are marele avantaj al faptului ca este complet reversibil, atat la cerere cat si prin trecerea timpului, putand astfel fi adaptat in permanenta necesitatilor pacientului si evident schimbarilor aparute ca urmare a trecerii unui timp suplimentar. Prin urmare, realizate cum trebuie, aceste tratamente pot aduce un aspect natural prin producerea unor imbunatatiri subtile si nu prin schimbarea radicala a infatisarii.

Majoritatea tratamentelor de volumizare sau de modificare a conturului facial se realizeaza cu ajutorul canulelor si au o valabilitate de aproximativ 12-18 luni.

Procedurile ce intra in aceasta categorie cuprind si remodelarea liniei mandibulei (o procedura solicitata mai frecvent de catre barbati), dar si realizarea unei rino-corectii non-chirurgicale subtile.

Indicatiile post procedura sunt cam aceleasi ca la restul procedurilor si pot fi gasite la capitolul de indicatii pre si post procedura, dar este de subliniat necesitatea consumului de apa in cantitati optime (3-4 litri de apa pe zi).