Tratamente Pentru Calitatea Pielii

TRATAMENTE PENTRU CALITATEA PIELII

Este esential de retinut ca pielea este cel mai mare organ al corpului uman si reprezinta bariera noastra pentru factorii agresivi externi, dar si pentru a nu pierde substante vitale din organism. Fiind prima linie de aparare a corpului uman, pielea este si cea care sufera cel mai mult in urma agresiunii unei multitudini de factori, aceasta agresiune traducandu-se prin aparitia alergiilor cutanate, neoplasemelor cutanate, dar si prin pierderea calitatii ce duce la aparitia semnelor de imbatranire. Oricum, pielea sufera o degradare constanta din jurul varstei de 27-28 de ani fara a fi bombardata din exterior sau din interior cu acei factori nocivi printer care amintim doar expunerea la soare si consumul de alimente bogate in glucide, dar daca acesti factori sunt si ei prezenti, vom avea de a face cu aparitia prematura o semnelor batranetii. Este important de stiut  faptul ca pielea este intr-o permanenta schimbare , oamenii reinoindu-si pielea periodic, aceasta formandu-se in permanenta conform trasaturilor genetice si varstei. Prin urmare, tratamentele care contribuie la refacerea calitatii pielii trebuie realizate ciclic, pentru ca odata intrerupte pielea isi va reveni la trasaturile de baza.

Ca si proceduri ce imbunatatesc calitatea pielii sunt de preferat procedurile ce forteaza organismul sa isi produca singur o regenere tegumentara (microneedling, radiofrecventa) si aspura carora avem un control, fara a fi insa foarte agresive (peeling-uri, laser-ele) acestea putand produce probleme iremediabile atunci cand nu sunt folosite eficient.

Scopul acestor tratamente este cresterea elasticitatii si rezistentei pielii, eliminarea impuritatilor de la nivel cutanat (pete pigmentare sau depigmentari), estomparea cicatricilor acneice, cheloide, hipertrofice sau hipotrofice, precum si corectarea multor alte afectiuni precum vergeturile sau calvitia.