Instructiuni pre si post proceduri

1.NU masati zonele injectate

2.NU expuneti zonele injectate pentru cateva ore la farduri sau mediu poluat

3.NU folositi gheata mai mult de 3-5 minute la fiecare ora si doar daca este imperios necesar

4.EVITATI dusurile/baile fierbinti, sauna, baile turcesti, expunerea la caldura directa sau indirecta (efectuarea de proceduri cosmetice care presupun caldura sau expunerea la aer cald) timp de doua saptamani, precum si expunerea la temperaturi negative

5.EVITATI consumul de alimente sau bauturi fierbinti timp de doua saptamani

6. EVITATI fumatul agresiv si intensiv precum si consumul bauturilor cu paiul

7.CONSUMATI volumul de apa recomandat de medicul dvs. curant, adaptat fiecarei proceduri in parte

8.EVITATI alaptarea timp de 2-3 zile

9.NU va demachiati apasand zonele injectate si intrebati medicul cum va puteti demachia in cazul injectarii santului lacrimal

10.ANUNTATI medicul in cazul aparitiei durerii, caldurii locale, persistentei edemului peste perioada mentionata de catre medic si aparitia zonelor rosii, albe sau vinetii

1. NU va asezati in pozitie orizontala timp de 3-4 ore

2. NU va aplecati timp de 10-12 ore

3. NU zdruncinati capul timp de 10-12 ore

4. Evitati aplicarea de farduri si expunerea la mediul poluat pentru cateva ore

5. NU va loviti zonele injectate timp de 3-4 zile

6. NU va masati zonele injectate timp de 3-4 zile

7. NU va expuneti la temperaturi de peste 40 de grade timp de 8-10 zile

8. NU va expuneti la temperaturi negative timp de 8-10 zile

9. Evitati alaptatul pentru 3-4 zile

10. ANUNTATI medicul in cazul aparitiei durerii, caldurii locale, persistentei edemului peste perioada mentionata de catre medic, si aparitia zonelor rosii, dar si daca sunteti in imposibilitatea de a inchide complet pleoapele

1. NU FUMATI cu 2 saptamani inaintea tratamentului si 2 saptamani dupa tratament. Fumatul reduce circulatia sangelui, incetineste vindecarea si poate creste riscul complicatiilor.

2. NU LUATI ASPIRINA sau produse care contin Aspirina cu 2 saptamani inainte si dupa interventie.Aspirina afecteaza capacitatea sangelui de a se coagula si poate creste riscul de sangerare in timpul interventiei, dar si de aparitie a echimozelor dupa procedura.

3. NU LUATI SUPLIMENTE ALIMENTARE cu 2 saptamani inainte de porcedura si 2 saptamani dupa procedura. Acestea includ vitamine, ghimbir, ginko biloba, usturoi, ginseng si uleiuri de peste. Toate aceastea cresc riscul de sangerare si de aparitie a echimozelor.

4. NU CONSUMATI ALCOOL cu 5 zile inainte de interventie. Acesta creste riscul de aparitie a complicatiilor cum ar fi sangerarile si aparitia echimozelor.

5. EVITATI SA PURTATI FARDURI in momentul procedurii

6. MANCATI INAINTE DE PROCEDURA. Procedurile sa fac sub anestezie locala aceasta necesitand alimentatie inainte si poate sa nu permita alimentatia timp de cateva ore post-procedura

7. ANUNTATI medicul in cazul in care aveti sau ati avut HERPES in ultimele doua saptamani, pentru a putea incepe tratamentul antiviral cu 3-4 zile inaintea procedurilor

8. NU faceti programari in cazul in care aveti o INFECTIE activa intra orala sau in sfera O.R.L., sau anuntati medicul inainte de a realiza orice procedura.

9. ANUNTATI medicul daca sunteti INSARCINATA sau daca ALAPTATI.

10. EVITATI programarile in timpul perioadelor MENSTRUALE din cauza riscului de sangerare mai mare.

In pregatirea tuturor interventiilor chirurgicale ce necesita anestezie locala, este bine sa tineti minte urmatoarele lucruri:

  • Mancati normal si  hidratati-va corespunzator, pentru ca pe fondul emotiilor si al efectelor hipotensoare ale anestezicului, este posibil sa vi se faca rau.
  • Luati-va medicamentele in mod corespunzator si in special cele pentru patologia cardiaca si cele antidiabetice, cu cateva exceptii dupa cum urmeaza: anticoagulantele orale sau injectabile ce vor fi inlocuite in urma unui consult daca este nevoie cu minim 3-4 zile inaintea interventiei, medicatia anti-agreganta precum aspirina, medicamentele pe baza de ginseng, ginko-biloba si uleiuri de peste, toate acestea crescand riscul de sangerare.
  • Nu fumati cu doua saptamani inainte de interventie, fumatul reducand circulatia sangelui, incetinind vindecarea si crescand astfel riscul aparitiei complicatiilor.
  • Evitati consumul de usturoi cu 3-5 zile inaintea interventiei, deoarece creste riscul de aparitie a sangerarilor.
  • Nu consumati alcool cu 5-7 zile inaintea interventiei, acesta crescand sangerarile nedorite.
  • Evitati programarile care nu sunt urgente ce se suprapun pe perioada menstruala.
  • Intrerupeti alaptarea pentru 2-3 zile post interventie.
  • Anuntati medicul in cazul in care sunteti insarcinata.
  • In seara dinaintea interventiei dezinfectati zona asupra careia se va interveni, sau spalati zona folosind sapun pe baza de betadina (daca interventia nu are loc in sfera oftalmologica).