Corectia Acidului Hialuronic

CORECTIA ACIDULUI HIALURONIC

Acidul hialuronic este o componenta a tuturor organismelor vii si se regaseste prin urmare in diverse structuri ale corpului nostru. In trecut, acidul hialuronic era de origine animala, dar actualele cerinte si rigori stiintifice au dus la extragerea pe scara larga a acidului hialuronic dintr-un tip de bacterie (urmariti rubrica blog pentru mai multe amanunte). Viabilitatea sa in stare naturala este extrem de scurta, fiind degradat aproape instantaneu de catre o enzima din organismal uman, motiv pentru care pentru a-l proteja si a-i prelungi durata de viata, acidul hialuronic este modificat in laborator. Tocmai aceste modificari, multe dintre ele producand tipuri de acid hialuronic de o calitate inferioara, dar si coroborate cu o tehnica de injectare deficitara, sau injectarea unui produs gresit intr-o zona, injectare unui produs potrivit intr-un plan gresit al unei zone, erori de diagnostic sau injectarea unui volum mare de acid hialuronic, toate pot duce la aparitia unor complicatii, unele majore (despre care vom discuta in sectiunea blog) si altele pur estetice sau functionale.

Corectarea complicatiilor estetice create prin intermediul acidului hialuronic are mai mereu ca punct de plecare folosirea acelei enzime care degradeaza acidul hialuronic in organismal uman, dar care exista si sub forma artificiala si care poarta numele de hialuronidaza. Injectarea hialuronidazei sub diverse protocoale este primul pas in ajungerea la normalitate dar din pacate nu de putine ori, aceasta normalitate nu este atinsa doar prin intermediul hialuronidazei. In mod ideal, hialuronidaza degradeaza acidul hialuronic (daca initial a fost unul de calitate) in decurs de cateva ore, de cele mai multe ori pacientii revenind la trasaturile normale. Injectarea hialuronidazei se face sub bloc anestezic unde este posibil, sau cu ajutorul unei creme anestezice, dupa efectuarea unei testari cutanate. Dupa efectuarea procedurii ce se poate realiza fie cu acul, fie cu ajurotul canulei, pacientii vor astepta in incinta clinicii timp de aproximativ 30 de minute pentru a ne asigura ca totul decurge normal. Aparitia echimozelor este regula acestei proceduri, dar revenirea la normal inlatura orice neajuns.

De asemenea, hialuronidaza este folosita si atunci cand pacientii doresc o injectarea a unor zone deja injectate si despre care nu stiu ce substanta a fost folosita sau daca a fost folosita una din substantele inadecvate.