Corectare Cearcane

CORECTARE CEARCANE

Tratamentul cearcanelor se refera atat la corectarea unui sant lacrimal intens vizibil, la imbunatatirea culorii inchise a tegumentului de sub ochi, cat si la diminuarea “pungilor” de la acest nivel, non-chirurgical, prin injectarea unuia sau a doua tipuri de acid hialuronic.

  Problemele in aceasta zona apar ca urmare a:

  • Inaintarii in varsta si pierderii de volum din zona pometilor
  • Calitatii deficitare a pielii din cauza consumului de alimente bogate in glucide, dar si a expunerii indelungate la razele de soare. Dupa varsta de 27 – 28 de ani pielea pierde aproximativ 1% din cantitatea de colagen in fiecare an.
  • Prezenta unor vase de sange foarte superficial care printr-un tegument foarte subtire, cu ajutorul razelor de lumina se vad de culoare inchisa.
  • La nivelul unui sant lacrimal adanc, se formeaza umbra ce accentueaza culoarea inchisa.
  • Hernierea grasimii suborbitale ce se poate corecta chirurgical, produce pungile de sub ochi.

Pentru aceasta zona delicata,  tratamentul consta in injectarea unui tip unic de acid hialuronic (Teosyal Redensity II) in doua etape, intre planul muscular si planul osos,  pentru a permite retentia acidului in zona necesara. Injectarea cearcanelor se face dupa aplicarea cremei anestezice, prin doar doua intepaturi cu ajutorul unei canule. Pentru a nu supracorecta defectul, este necesara o a doua injectare dupa minim 14 zile. In toata aceasta perioada pacientul se va hidrata suplimentar, va evita expunerea la temperaturi  extreme, eforturile excesive sau transpiratul intens. Masajul zonei este strict interzis

Pentru imbunatatirea suplimentara a cearcanelor cauzate de culorea inchisa de sub ochi, in completarea acidului hialuronic se realizeaza injectii cu PRP (tratamentul Vampir). Acesta se realizeaza tot prin intermediul unei canule, iar factorii de crestere obtinuti prin centrifugarea propriului sange, ajuta la refacerea unui tegument de calitate.

Pungile de sub ochi, desi dificil de corectat fara o interventie chirurgicala, sufera imbunatatiri remarcabile.

Rezultatele sunt individuale si pot dura intre 12 si 18 luni.