Perfect Touch Craiova

acid hialuronic 1024x535 1 5 lucruri despre acidul hialuronic

5 lucruri despre acidul hialuronic

Acidul hialuronic a devenit astazi o substanta foarte la moda, la care probabil apeleaza mult mai multe persoane decat apelau in anii ’90 la Botox. Este o substanta la care apeleaza atat persoanele tinere cat si persoanele in varsta, atat femeile cat si barbatii,  dar mai ales la care apeleaza toate clasele sociale. Din acest motiv este bine sa stim cateva lucruri foarte importante despre acidul hialuronic pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand alegem sa il folosim pentru prima oara sau pur si simplu pentru a fi mai bine informati oricand pe parcursul tratamentului.

La inceputul anilor 2000 atunci cand a inceput sa fie folosit pe scara mai larga, acidul hialuronic era extras din creasta de cocos, fiind biomimetic (adica similar cu acidul hialuronic pe care il avem in organism). Pe masura ce numarul pacientilor a crescut, modalitatea de extragere a devenit depasita, iar siguranta folosirii sale a devenit mai importanta, asa ca noua sursa de extragere a devenit un streptococ (Streptococcus Equi). De ce este acest lucru important? Din punct de vedere imunitar exista oameni care sunt alergici la acest tip de streptococ.

Acei oameni care au dezvoltat in tinerete patologii amigdaliene grave in care era incriminat fratele acelui streptococ, si anume streptococul beta hemolitic, ce duce la cresterea valorilor unei analize numita ASLO, au o probabilitate mai mare de a dezvolta reactii alergice.

Acidul hialuronic este o substanta care intr-o masura foarte variabila va retine apa. Cele mai multe dintre tipurile folosite pentru a da volum, cum ar fi cele pentru buze sau refacerea volumului facial, vor retine destul de multa apa. Experimental, s-a constata faptul ca pot retine pana la de o mie de ori greutatea lor in apa. Acest lucru este foarte important atat pentru volumul final cat si pentru remanenta sa in organism sau pentru integrarea in tesuturi. Adica, cu cat mai mult veti respcta indicatiile de hidratare ale medicului, in functie de tipul acidului hialuronic folosit, cu atat va arata mai bine, va dura mai mult si se va simti mai natural.

Acidul hialuronic se gaseste in toate organismele vii si prin urmare in foarte multe dintre partile noastre componente. Este o substanta esentiala pentru structuri precum articulatiile sau pielea, fiind de altfel principalul component al colagenului. Zonele injectate vor beneficia deci, de o regenerare mult mai intensa a colagenului, dar si de o hidratare mai buna si luand exemplul buzelor, acestea nu trebuie neaparat sa sufere modificari de forma sau volum in momentul injectarii, ci doar sa beneficieze de o hidratare si o textura mai buna.

Este o substanta cu proprietati cumulative. Adica, pe masura ce este injectata, efectul va dura din ce in ce mai mult. Din acest motiv este important sa avem un standard la care sa ne raportam, astfel incat sa nu injectam niciodata mai mult decat este necesar. Altfel, daca injectarile vor fi peste limitele elastice ale tesuturilor, revenirea la normal nu va mai fi niciodata posibila, tesuturilile fiind precum un „balon desumflat”. Pe aceste proprietati aditive si de elasticitate a tesuturilor ne bazam insa atunci cand dorim sa corectam permanent un defect de volum sau de la nivelul pielii.

Este important de stiut ca acidul hialuronic in stare pura va fi degradat extrem de repede de catre o enzima din organism, motiv pentru care este nevoie de o modificare a sa in laborator, astfel inacat beneficiile sale sa fie pe un termen mai lung. Aceasta modificare se face taind lanturile naturale de acid hialuronic la nivel microscopic in mici fragmente si legarea lor cu o alta substanta.

Aceasta noua subtanta va fi perceputa de catre organism ca fiind straina si va reactiona ca atare si aspura acidului hialuronic pe care in mod normal nu il sesiza. Exista totusi unele tipuri de acid hialuronic ce reusesc sa fie foarte rezistente si totusi sa nu utilizeze foarte mult din acea substanta straina. Este, deci, necesar sa nu faceti rabat de la calitate atunci cand alegeti sa folositi aceste produse injectabile si sa alegeti in conformitate un medic foarte bine informat ce foloseste cele mai bune produse.


Adauga review/comentariu